Baby-blablabla og babysvømming.

Dere som kjenner meg vet jo at jeg eeegentlig ikke er sånn kjempeglad i baby/hysterisk-mamma-fenomener som gjerne foregår i grupper. Ja, dere vet. Babysanggruppe, babymassasje, baby-yoga, babytrening, baby-ditt og baby-datt. 

Babyklubb. Gjerne i regi av en middelaldrende trendymama (les: klokken tikker!) med økologiske klær som hun har vevd hjemme mens hun har tatt brevkurs i baby. Hun vet at du skal drikke bringebærbladte rett før midnatt for å sette i gang fødselen, og hun forteller deg at du for guds skyld ikke skal spise e-stoffer og at babyen din liker best å bli sunget til i c-dur. Babyen bør utelukkende KUN bæres i sånn sjal som knytes 18 ganger rundt overkroppen og sovne til harmonisk fløytespill. 

Jeg kan ikke noe for det. Jeg får fnatt av flaue gruppefenomener, og småbarnsmødre er ikke noe unntak. Jeg får dobbelfnatt når 5 mødre kommer gående med vognene sine i flokk og jeg må gå omveier ut i gaten for å i det hele tatt komme forbi barnevognmafiaen. Trippelfnatt når jeg ser 7 pupper synkront bli slengt ut på et kafébord med grøtskåler, gulpekluter og vaskekluter.

Dermed har jeg litt problemer med å finne min plass her i denne nye tilværelsen. Og samtidig vet jeg jo at jeg ikke skal være sær og melde meg ut av hele babygreia. Så. Med litt blandede følelser stikker jeg tåen forsiktig uti vannet...

Jeg kan i dag meddele to nyheter på babyfronten:

- Tre ganger har jeg vært på barselgruppe. Med andre mødre. Med vogn. Og baby. Og pupp. Masse pupp. På kafé. (Har ikke lagt puppen på bordet enda) ...Og det var trivelig!

- Vi har startet på....

(trommevirvel)

...babysvømming!

Ja, du leste riktig! Et KURS i babysvømming, dere! Den lille snupperonien skal med litt øvelse og ekstern kompetanse bli til en liten fisk. Morsomt! Vi har allerede vært på første kurs. 

Ved første øyekast synes jeg det hele så litt corny ut. Å plaske rundt der med en liten klump som ikke vet om han befinner seg i magen igjen eller i Atlanteren? Vi kom til bassenget, og møtte opp utenfor inngangen. Der stod andre par med babyer som også skulle i samme ærend. Plutselig hadde vi noe til felles og er nå på hils. Jadda.

Inne i bassenget fikk vi dyppet den lille mannen ned i det våte element, og javisst - han liker det! En liten smilende skapning spreller med bena, puster engasjert i ulikt tempo, smiler, lager "Huuuu"-lyder og ser oss fornøyd inn i øynene. Ikke så dumt dette her! Svømmelærerdamen viser teknikker for å holde han riktig i vannet, snu han over, la han plaske selv, holde ørene under vann, helle vann over hodet og ansiktet, teste reflekser osv. Jeg tror ikke jeg har hatt vann over ansiktet hans noensinne, men kun forsiktig brukt en vaskeklut. Man passer kanskje litt vel mye på? Det var iallefall nyttig å lærerikt, og jeg har tatt med kunnskapen videre til badestampen hans om kvelden der han får gjennomgå en traumatisk nestendrukning hver kveld. (Greit, da. Overdrivelse. Igjen. Korreksjon: Han får rennende vann over hodet og ansiktet i et par sekunder. Ok, barnevernet?)

Forresten så er han over 3 måneder nå. Vi var på 3-mnd kontroll her om dagen. Fikk vaksine (en sprøyte i hvert lår. AUUUU.) og målte vekt / lengde. Presenterer her 63 cm lang baby på 6,1 kg:


These shoes are probably not made for walking.Ut på tur! Bassenget neste. Plask med Pappa. (Som for øvrig ikke hadde tatt skade av å vært uten den t-skjorta i sola et par dager denne sommeren.)

Ja! Gøy! Mere, mere!

Hva blir det neste?

4 kommentarer

Trine-Marie

30.08.2011 kl.04:01

Hehe, morsom lesning og nydelige bilder :)

Mrs.PIN

02.09.2011 kl.22:59

Hehe, han er så utrolig skjønn! :)

Vi har akkurat begynt på babysvømming vi også. Oscar likte det kjempegodt, men tror nok mamman likte det ENDA bedre... rart det der;-)

Ha en fin fredagskveld!

hei

06.09.2011 kl.16:27

så søt han gutten din altså=)

hvor har du kjøpt jakka og skoene, var kjempe kul..,sikkert en butikk Tr.heim ikke har:p

06.09.2011 kl.17:43

Hei! Takk! Jakken er fra Zara, den kan brukes på begge sider! Buksene er en gave som jeg er litt usikker på...

Skriv en ny kommentar

Inspirato.blogg.no

Inspirato.blogg.no

30, Oslo

Velkommen til mitt bloggarkiv - hvor jeg har publisert totalt 900 innlegg fra 2011-2016. Inspirato er en samling av tekster, bilder og innlegg skrevet av en illustratør, småbarnsmamma og gründer som skrev under Nettavisen / Side2 Foreldre. Dette er ferden min som "egen lykkes smed" - hvor jeg har skrevet om etableringsfase med både selskap og familie - hvor jeg har skapt den hverdagen jeg selv har ønsket. Her kan du lese om både oppturer og nedturer, gründerliv, totalrenovering og det å være gravid og få barn.

Kategorier

Arkiv

hits